Legendarisch.

Vandaag is het een legendarische en historische dag.

Op 5 oktober 2014 wist ik dat mijn vaste baan als coördinerend begeleider bij InteraktContour zou gaan verliezen. Ik wist dat al wel eerder maar toch was de toekomst voor mij op dat moment nog een compleet open boek. Ik mocht wel blijven van mijn werkgever, maar dan zou ik een functie lager moeten. Dat wilde ik niet. Ik wil vooruit in het leven, niet terug. Ik vond het enorm jammer dat mijn functie verdween, want ik was er nog niet in uitgeleerd en deed het met enorm veel plezier. Vooral de coachende factor van de baan deed ik met enorm veel plezier. Daarnaast hadden mijn directe collega, mijn leidinggevende en ik in het jaar ervoor samen een coachtraject gevolgd vanwege de transitie in de zorg, en ik had daar zoveel van opgestoken en was er zo enthousiast over, dat ik het steeds meer toepaste in mijn werk. Ik besloot om mij in te schrijven voor de opleiding tot coach bij Hogeschool Windesheim. Als ik dan toch iets nieuws moest gaan doen, dan maar mijn pijlen richten op een andere horizon. 2015 zou gewoon ‘mijn jaar’ worden.

Op 5 oktober 2015 begon ik in een nieuwe baan. Als wijkcoach in Almelo ging ik fulltime aan de slag met veel energie en gretigheid. Ik was een half jaar werkeloos geweest, maar wel gestart met de opleiding. Langzaam werkten we naar het afstuderen toe. Ik had een aantal coachingstrajecten lopen en ik had er al een aantal afgerond. Ik heb enorme fouten gemaakt tijdens die trajecten die ik tijdens de opleiding moest begeleiden, maar juist daar leer je het meeste van. Ik ook, want ik heb een beetje een hekel aan fouten maken. Nu ik dan onder de pannen was qua baan, zou 2016 zéker ‘mijn jaar’ worden.

Vandaag is het 5 oktober 2016. Ik ben vandaag naar de Kamer van Koophandel geweest om mijn bedrijf in te schrijven: Evelyn Reidinga Coaching gaat het heten. Voor de site hou ik Beleef-Coaching aan, omdat ik dat een mooiere naam vind, die ik later nog wel eens toe zal lichten. Maar er is dus al een bedrijf dat zo heet, en voor de wet kan dat een strijd worden, wat ik natuurlijk niet wil.  Daarnaast heb ik bij mijn leidinggevende aangegeven dat ik na het verlopen van mijn contract op 31 december, geen verlenging wil. Deze baan kost mij meer dan het me oplevert en dat is nu precies wat ik niet wil. Ik heb geen idee hoe het verder gaat, maar het uitspreken naar de rest van het team en ook mijn familie levert al een enorme verlichting op. Ik zag dat het goed was, zeg maar.

Mij zul je niet horen zeggen dat 2017 ‘mijn jaar’ wordt. Want elk jaar heeft goede dingen en ook minder goede of zelfs nare dingen. Vandaag precies vijf maanden geleden is mijn moeder gestorven dus dit jaar is hoe dan ook niet ‘mijn jaar’. Maar verdriet doet ook -hoe gek het ook klinkt- goede dingen. Dat is wellicht iets voor een andere keer.

Vandaag begin ik dus ook met mijn website. Het is hier nog een kale boel, maar dat gaat in de komende tijd veranderen in een inspirerende site waar je geprikkeld, verwonderd en nieuwsgierig zult worden. Dat beloof ik je.

2016-10-05-blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s