Practice what you preach.

Ok. Ik geloof er dus in dat als je doet wat je leuk vindt, je nooit hoeft te werken. Maar om te komen waar je wilt zijn is wat lef nodig. Ik kom over bij sommige mensen als een enorm lef-mokkel, maar ik voel mij doorgaans maar een klein meisje met een piepklein hartje. Maar als je nooit uit je comfort-zone stapt, gaat het opzetten van een eigen bedrijf sowieso niets worden. In gesprekken met mensen die ik heb -ik bedoel gewone werkvloer- verjaardag- en koffiegesprekken- spoor ik graag mensen aan om te DOEN. Heb je een collega die vervelend doet? Probeer het bespreekbaar te maken met diegene en anders je leidinggevende. Heb je een baan die je de keel uit komt? Ga op zoek naar een andere. Zijn er veel veranderingen op je werk/ in je baan? Kijk wat er voor jou leuk aan kan zijn! Maar DOE wel. IETS!

als-je-doet-wat-je-altijd-deed

Nu ik zelf aan de andere kant sta (ik stond er al wel eerder maar het was wat minder openbaar) heb ik het gevoel dat ik in mijn nakie sta. Ik zet mijn eigen bedrijf op en heb er voor gekozen om daarbij een website te maken waar je ook iets aan hebt als bezoeker; elke week weer. Dat voelt als een ei leggen waar iedereen met zijn neus boven op staat. Omdat het iets is wat ik niet eerder heb gedaan, voel ik mij niet compleet senang in deze positie. Terwijl ik in mijn hoofd wèl precies weet hoe het er uit moet komen te zien. Ik weet de weg binnen WordPress (de host van deze website) nog niet zo goed en het kost veel moeite en gepuzzel voor ik het heb zoals ik wil. Ik ben er nog lang niet, nog LANG niet. Maar toch staat de site online. Op dit moment zijn er nog niet veel mensen die van het bestaan ervan weten, maar de kring wordt steeds groter. Om mijn ‘ideale klant’ te kunnen bedienen, heb ik een enquête online gezet. Eerst binnen een veilige cirkel, maar vandaag breder weggezet. Ook naar vrienden en kennissen; dat voelt nog het meest ‘griezelig’. Mensen die redelijk dicht bij je staan, gaan iets vinden van wat je doet en dat is spannender bij dan mensen die ik totaal niet ken en die mij niet kennen.

Als je ‘gewoon’ aan het werk bent, ben je veiliger, tenminste dat voelt voor mij zo. Er is een wereld waar je vrienden en familie je niet kennen; die van jou en je collega’s. Een groot deel van je leven speelt zich daar af. Jouw collega’s kennen jou niet allemaal zoals je bent in je privé-leven. En ook al probeer ik in beide werelden zoveel mogelijk mezelf te zijn (dit gaat mij de laatste jaren steeds beter af), het is tóch anders.

Nu, met de start van mijn eigen bedrijf, voelt het alsof ik een soort van uniform afleg. Dat niet alleen: ik stap ook een uit mijn pantservoertuig. En dat voelt kwetsbaar. Eigenlijk is dat raar, want ik heb alleen nog maar positieve reacties gehad op deze nieuwe stap. Terwijl er ook heus mensen zullen zijn die het stom vinden of raar of onverstandig of vul maar in. Maar goed, dat is tegelijkertijd ook meer iets van hún, niet van mij.

Op deze site wil ik ook verhalen plaatsen van vrouwen die al wèl hun droombaan hebben gevonden. Hetzij als zelfstandig ondernemer, hetzij in loondienst. Ik ken er best een heleboel. Alleen ken ik ze niet allemaal even goed. En vandaag had ik eigenlijk op mijn to do lijstje staan dat ik deze dames zou gaan benaderen. Maar ik moèst plotseling heel onverwacht naar de sportschool. En daarna moest ik echt de bedden verschonen, de benedenboel stoffen en zuigen. Toen pas kwam ik toe aan de lessen van de scholing waar ik pas mee gestart ben, en tja, toen was er echt geen tijd meer over om contacten te leggen.

SMOESJES!

Bij deze beloof ik mijzelf plechtig dat ik voor het einde van de week deze website heb gelanceerd voor een breed (nou ja, oké oké, een bréder) publiek dan de drie die er nu zijn èn heb ik met tenminste 1 van de dames op mijn lijstje een afspraak. Want anders… Zou ik nogal ongeloofwaardig overkomen, zelfs in de spiegel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s