Droombaan Interview # 1 Wilma Visser

 

header-droombaan-1

De eerste vraag die Wilma je stelt als je in haar winkel binnen komt is niet: “Kan ik je helpen?” of “Zoek je iets bijzonders?” maar “Wil je koffie of wil je thee?” Winkelen bij Tuthola is een beleving. Je wordt door Wilma in de watten gelegd.

Ik werd enorm geïnspireerd door haar verhaal. Wat ze nog vertelde buiten de opname was het volgende, prachtige verhaal: Toen Wilma eenmaal het plan had opgevat om zelf iets te starten, wát wist ze nog niet helemaal, werd ze bij tijd en wijle overvallen door twijfels. Toen ze weer eens boven in haar ateliertje zat, achter de naaimachine, bezig met haar zoveelste jurkje, stond op de achtergrond de radio aan. Ze zat te piekeren en dacht aan haar moeder. Zij zou Wilma wel raad hebben kunnen geven, als ze niet gestorven was. En, zoals Wilma vertelde, op dat moment leek het of de radio harder werd gezet, en hoorde ze het liedje ‘Lef’ van Karin Bloemen:

Iedere dag heb je opnieuw de keus:
ren je door of gooi je rigoureus
je bestaan overhoop
weg de onzin, het gejaag en het gedoe
heb je het lef dan is het nooit te laat
om te beseffen dat het zo niet gaat
reik niet naar de hemel, maar haal ‘m naar je toe

Dat was voor Wilma een teken van haar moeder. En ze ging er voor! Bedankt Wilma, dat je je verhaal wilde delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s