Schip ahoy.

De eerste ‘baanloze’ maand zit er al weer op. Wat is er nu eigenlijk allemaal gebeurd deze maand? Nou. Klaas, mijn boekhouder, kwam me helpen met mijn boekhouding. Nu is er op zich nog niet zo vreselijk veel boek te houden, maar goed, van de belasting moet ik toch aangifte doen. Ik zat klaar met al mijn bonnetjes (niks verdiend, wel veel uitgegeven) en mijn nagelnieuwe laptop. Toen vroeg Klaas wat mijn inlognaam & wachtwoord bij de belasting was. “Ja, wacht, daar heb ik een brief over gehad.” Zoek, zoek in de ongeordende bende. Ik kleurde al een klein beetje. Gelukkig vond ik hem nog best snel. Helaas was daar alleen mijn wachtwoord, niet mijn gebruikersnaam. Superjammer. Ik viel al meteen door de mand. Klaas, een man van de cijfertjes, kolommetjes en alles netjes op de rij, en ik, Mien Chaoot, met een stapel papieren die helemaal niet geordend was, alles door elkaar en dan ook nog niet de juiste papieren kunnen vinden. Terwijl ik toch echt zeker weet dat ik niets bij het oud papier heb gedaan; ik ben veel te bang iets verkeerd te doen. Ok, niet bij het oud papier, maar waar in hemelsnaam dan wel?! Ik bespeurde bij Klaas geen enkele ergernis. Dat vind ik kan (of hij kan vreselijk goed acteren). Maar hij weet wel meteen wat voor vlees hij in de kuip heeft. Dat is ook fijn; hebben we dat maar meteen gehad. Wat we wél hebben gedaan die avond is een eerste opzet maken van mijn boekhouding in pages. Of ik geen excel had. Euh nee. Later kwam ik er achter dat Numbers de Mac-versie van Excel is. Ik heb Klaas beloofd dat ik elke vrijdag et mijn administratie bezig zou gaan. Wat op dit moment nog niet zoveel werk is, en wat dus betekent dat ik er tijd zat voor heb. Helaas heb ik al meteen de eerste beste vrijdag die volgde mijn taak verzuimd. Maar! Alle kom goed!

Verder ben ik bezig met de scholing om online programma’s te maken en dat gaat gestaag. Ik heb volgende week mijn eerste (gratis) challenge, dus als je zin hebt: doe mee! Aanmelden kan hier. Verder had ik deze maand twee sollicitaties: eentje bij een vrijwilligersproject in Almelo als projectmedewerker en eentje voor een ondernemersschapsstage bij een bloeiende coachpraktijk in Zwolle. En! Voor beiden ben ik aangenomen! Vanaf februari ben ik dus voor 18 uur onder de pannen. Verder heb ik toestemming gekregen van het UWV om te gaan starten, dus moet ik een ondernemersplan gaan schrijven. Zin in! Not, haha. Maar wel erg nuttig.

Op de een of andere manier voelt het alsof ik wel in mijn schip zit, maar die is de haven nog niet uitgevaren. En dat is ok, het kan allemaal nog zat. Aan boord gebeurt er wel van alles in ieder geval, ik ben bezig met voldoende proviand voor onderweg en ook aan de veiligheid wordt gedacht. En die voorbereiding is ook erg belangrijk, om geen schipbreuk te gaan lijden. Maar ik merk ook dat de bemanning wat ongeduldig wordt, en van de kant wil. Ik voel me nog niet helemaal zeker genoeg om de trossen helemaal los te gooien, maar  echt heel lang gaat het ook niet meer duren.

Denk ik. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s