Houd je hoofd koel

Afgelopen weekend had ik een heerlijk weekend. Ik was met een goede vriendin in Amersfoort, waar het enorm gezellig was en waar we het licht hebben zien worden. Zaterdag was ik uitgenodigd voor twee feestjes, waar we bij de laatste  het licht hebben uitgedaan. Zondag had ik gelukkig de hele dag de tijd om een beetje uit te deuken. Dat was hard nodig, gezien mijn inmiddels respectabele leeftijd en de tropische temperaturen die volgden in de dagen na het weekend.

Want niet alleen de temperatuur was iets om rekening mee te houden, maar ook mijn to do lijst, zoals dat voor iedereen geldt. Streep ik bovenaan iets af, komt er onderaan iets bij. En dat is waar ik blij mee ben, want anders zou ik geen werk meer hebben, maar het maakt het werk soms ook even wat minder overzichtelijk.

Omdat ik werk met de leukste ‘dingen’ die ik ken, namelijk Mensen, liep deze week geen dag zoals ik dat van te voren had gepland. Zoals elke week. Een afzegginkje hier, een oververhitting daar, soms een kleine crisis. Maar gelukkig ook leuke en mooie dingen. Het is soms hectisch maar het is ook precies waarom ik mijn beide banen zo leuk vind. Je hebt ergens een soort lijn, maar bijna altijd moet je daar van afwijken omdat het nooit gaat zoals je van tevoren plant. 

Wat ik zelf erg goed kan merken, is dat het allemaal net even iets trager en minder scherp gaat wanneer ik zelf niet zo lekker in mijn vel zit. Daarom probeer ik zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen. Dat betekent dat ik probeer om gezond en bewust te eten: niet vullen maar voeden, en goed proeven wat ik eet, in plaats van gedachteloos achter mijn laptop mijn boterham naar binnen kauwen. 

Maar wat voor mij het allerbeste werkt, binnen mijn werk is goed nadenken over wat nu écht belangrijk is, en kijken wat mijn aandeel daar in is of moet zijn. Is alles wat ik doe wel nodig? Kan ik wel een verslag afmaken als ik nog geen antwoord heb van deze of gene? Moet ik wel meteen in de bres springen wanneer iemand om hulp vraagt of is er ook iemand anders die kan helpen? Mijn neiging is vaak om in actie te komen, maar ik heb gemerkt dat een vertraagde reactie voor mij veel beter werkt: ik laat het eerst maar gebeuren en kijk dan of ik inderdaad in actie moet komen. Dat maakt dat ik niet door wissewasjes gestoord word. Maar als ik er voor je ben, dan bén ik er ook voor de volle honderd procent voor je.

Dit geldt ook als de temperatuur oploopt, zoals de afgelopen dagen en hopelijk volgen er nog vele dagen zoals deze. Ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten in plaats van er over te klagen: klagen is een enorme energielek en die energie heb je juist nodig. Daarom is het belangrijk om te weten waartegen je JA zegt en waartegen je NEE kunt zegen.

Het afgelopen weekend was zo’n leuk weekend, dat ik daar een enorme energy-boost van heb gekregen: ik heb niet eens echt gemerkt dat ik korte nachten heb gehad. Dus, mijn belangrijkste tip is: doe zoveel mogelijk leuke dingen! 🙂

 

Gratis zwiepersessie

Loop je vast en kun je wel een positieve zwieper gebruiken? Meld je dan aan middels onderstaand aanmeldformulier voor een gratis Zwieper-sessie via Skype! Als je op de knop drukt, kun je het volgende verwachten:

  • Je krijgt van mij een mail  met daarin:
  1. Een intakeformulier waarop je kunt aangeven waar je tegen aan loopt/ last van hebt / verandering in wilt
  2. Een tweetal voorstellen voor een datum om een Skype-sessie te doen

Mochten de data jou niet schikken, dan verzoek ik je om een ander voorstel te doen; we blijven net zo lang zoeken tot we een geschikte datum hebben.
In de Zwieper-sessie kan ik jou gegarandeerd 2 tips geven waar je mee verder kunt! Gratis!

Vul hieronder je naam en mailadres in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s