Workshops

 

Visionboard maken

Ben jij ook een beetje klaar met alle ballen in de lucht te houden? Wil jij ook wel eens stoppen met al die eisen die je (ja echt, jij!) aan jezelf stelt? Heb je zin om je tijd te besteden aan de dingen die jij echt belangrijk vindt?

Dan is de workshop ‘Visionboard maken’ echt iets voor jou! In een kleine groep, in een gezellige locatie ga je aan de slag met onderzoeken wat echt bij jou past en ga je leren wat jij nu écht wilt, in plaats van dingen te doen die je eigenlijk helemaal niet leuk vindt, maar die je wel doet omdat je het gevoel hebt dat dat moet.

Werkwijze:

Maak je hoofd leeg. Haal je idee, concept of droom naar boven. Probeer een paar minuten alleen daaraan te denken en schrijf op wat in je opkomt, zonder je af te vragen of het logisch is of dat het wel klopt.

Neem een tijdschrift en ga op zoek naar beelden, en eventueel teksten die jou aanspreken. Knip of scheur ze uit en plak ze op. Denk niet te lang na voordat je iets opplakt. Go with the flow!

Als je klaar bent, kijk er dan van een afstandje naar. Schrijf  eerste gedachten en gevoelens die in je opkomen op en probeer daar een verband tussen te leggen, of maak een titel of gedicht bij je visionboard. Dat werkt vaak verhelderend. Ontdek je er niet meteen iets in? Geen paniek, alleen al het maken van een visionboard helpt je om tot andere inzichten te komen. Je bent immers creatief bezig, je richt je even helemaal op jezelf. Soms zie je de volgende dag ineens veel meer betekenis in je visionboard.

Je weet nu wat je dromen en doelen zijn. Het is aan jou om hier acties op uit te zetten.